Соціальна проблема – домашнє насильство

хмел2

За Інформацією Хмельницького міського центру соціальних служб

Домашнє насильство є однією із найгостріших соціальних проблем, від якої страждають дорослі та діти, жінки та чоловіки. Та самою вразливою категорією є діти. 
Насильством над дитиною є будь-які дії фізичного, психологічного, сексуального, економічного характеру, які принижують честь і гідність дитини, порушують її права, інтереси. Діти, які є свідками насильства, отримують психологічну травму. Це негативно впливає на їхній емоційний стан, стосунки з однолітками, навчання. Існує ризик того, що вони будуть наслідувати приклад батьків у дорослому житті. Суттєву роль у вчиненні жорстокості до дітей відіграє необізнаність батьків щодо незаборонених та дієвих методів виховання дитини. Багато дорослих не розуміють, що застосування фізичного покарання свідчить про нездатність батьків донести свою думку до дитини словами.
Отже, дитина, яка постраждала від домашнього насильства це особа, яка не досягла 18 років та зазнала домашнього насильства у будь-якій формі або стала свідком (очевидцем) такого насильства.
Тому з боку держави є практика вживати всіх необхідних законодавчих, адміністративних, соціальних і просвітніх заходів з метою захисту дитини від усіх форм фізичного і психологічного насильства, образ чи зловживань, відсутності піклування чи недбалого і брутального поводження та експлуатації, у тому числі сексуальних зловживань, з боку батьків, законних опікунів чи будь-якої іншої особи, яка турбується про дитину.
Якщо ти дитина: пам’ятай, насильству немає виправдання!
Якщо ти зазнаєш домашнього насильства або є свідком його між іншими членами родини, твоєї провини в цьому немає!
Одним із вагомих досягнень в місті є створення Кризової кімнати для осіб, що постраждали від домашнього насильства та\або насильства за ознакою статіЦе острівок безпеки, облаштований та пристосований для тимчасового прихистку та для надання соціально-психологічної допомоги.
Проживання матері з дітьми максимально комфортне та ізолює від кривдника, дає час прийти в себе та прийняти необхідні рішення щодо подальших дій.
Як скористатись допомогою?
хмел1Хмельницький міський центр соціальних служб (0382)65-73-2879-46-68; 068729629; 0961035052Телефон довіри (цілодобово) 15-50 зі стаціонарного;  0671331550 Поліція: 102

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*