Співпраця в інтересах дитини у м. Кам’янці-Подільському

консультація_2  Індивідуальна профілактична робота з дітьми, які перебувають у конфлікті із законом, кропітка та вимагає консолідації зусиль з боку різних партнерських організацій задля подолання та попередження тих факторів, які впливають на рецидивну злочинність.

  Кожна життєва ситуація, яка привела дитину до скоєння злочину, різниться між собою, як і кожна дитина має власні криміногенні фактори, які тим чи іншим чином впливають на розвиток її поведінки.

  Наразі альтернативою ув’язненню є пробація, що дозволяє максимально ефективно використовувати принципи перевиховання та здійснювати профілактику рецидиву скоєння злочинів. Подолання та попередження факторів, які впливають на злочинність, можливе тільки при консолідації зусиль різних організацій під час надання послуг дітям, які перебувають у конфлікті із законом, та членам їх сімей. Один з таких прикладів – спільне складання досудової доповіді про неповнолітнього, відповідно до ухвали суду, психологом Кам’янець-Подільського міськрайоного відділу з питань пробації та спеціалістом Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

  Маємо надію, що співпраця різних організацій посилить психолого-педагогічний вплив на дитину з метою зміни її життєвих орієнтирів на користь соціально-позитивного способу життя.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*