Співпраця державних організацій Ізяславського району у сфері соціальної адаптації осіб, які звільняються з місць позбавлення волі

Изображение 016  Важливим напрямком роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є соціальне обслуговування дітей та молоді, які звільняються з місць позбавлення волі у зв’язку з відбуттям строку покарання, звільненням від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково. Надання соціальної допомоги зазначеній категорії отримувачів послуг передбачає допомогу в оформленні документів, налагодження соціальних зв’язків, влаштування на навчання, сприяння у працевлаштуванні та інших заходів з урахуванням потреб осіб, які готуються до звільнення з місць позбавлення волі.

  Враховуючи необхідність створення дієвого механізму взаємодії між державними організаціями Ізяславського району 10 листопада 2017 року на базі районного центру зайнятості відбулось засідання «круглого столу» державних організацій Ізяславського району, які беруть участь у підготовці засуджених до звільнення. В ході проведеного заходу представниками державних організацій Ізяславського району обговорено основні завдання та зміст діяльності органів та установ у напрямку  ресоціалізації колишніх засуджених згідно з положеннями Закону України «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк».

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100  Крім того, з метою розширення доступу засуджених осіб, які відбувають покарання в установах виконання покарань (ВК 31 та ЗВК 58 м. Ізяслава) представниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районного центру зайнятості, управління соціального захисту населення Ізяславської райдержадміністрації проінформовано засуджених, які відбувають покарання, про права та обов’язки у сфері реалізації права на працю, соціальний захист, можливості та послуги державних органів та установ.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*