Співпраця з громадами продовжується

IMG_20211208_094705Сьогодні,   відбулось щотижневе  навчання для працівників соціальних служб територіальних громад.

Навчання проводили заступник директора Хмельницького обласного центру соціальних служб Наталія Мельник та начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів Наталія Гонта.

Навчання проходило в три етапи, а саме :

IMG_20211208_094729Першим було розглянуто питання за підсумками брифінгу заступника міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольги Ревук яке відбулось 25 листопада в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».IMG-8278a0e5b046b0ab2b8c58297740e60d-V

Під час якого відбулась презентація мапи спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі та досягнень реалізації дорожньої карти „гарячої лінії” 15-47; було приділено увагу розбудові відповідних спеціалізованих служб.   

Друге питання  стосувалось активізації роботи мобільних бригад на території своїх громад. Наталія Мельник звернула увагу учасників навчань щодо чіткої і злагодженої роботи усіх спеціалістів які входять до складу мобільних бригад. За її словами мобільні бригади є практично у всіх територіальних громадах області але їх  реагування на  випадки домашнього насильства повинні бути більш дієві.

IMG_20211208_094715За словами Наталії Гонти  найважливішу роль у попередженні насильства у сім’ях відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота. У цьому сенсі ефективному вирішенню проблем и запобігання насильства має стати злагоджена взаємодія всіх відповідних служб. Вони надають соціально-психологічну допомогу тим, хто потерпає від домашнього насильства в родинах.

Також усім учасникам заходу було надано контакти «гарячих» ліній та обласних закладів,які здійснюють заходи в сфері протидії домашньому насильству.

Третім питанням навчання було приділено особливу увагу присутніх підготовці та здачі  річної звітності. 

Далі буде….

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*