Співпраця із соціальними партнерами

  Протягом 6-10 серпня 2018 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках діяльності спеціалізованого формування “Служба соціальної підтримки сімей” спільно здійснено виїзди на територію Богдановецької та Згароцької сільських рад, де проживає 18 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 42 дитини.

20180813_105841  До Центру надійшла інформація від органів місцевого самоврядування с Богданівці про неповнолітню, яка через конфлікти з батьками часто залишає будинок, помічена в компанії дорослих із сумнівною репутацією.

  На сьогоднішній день проблема правопорушень неповнолітніх є і залишається однією з гострих проблем суспільства. Однією з причин дитячої злочинності і є  бездоглядність та безпритульність. Щоб з’ясувати обставини, усунути причин їх виникнення та попередження наслідки, виїзд здійснений спільно із інспектором ювенальної превенції. До відвідування сім’ї долучилася і секретар сільської ради.

  З неповнолітньої проведено профілактичну бесіду, надано психологічну допомогу.  Батьків проінформовано щодо впливу мікроклімату сім’ї та середовища спілкування на формування особистості дитини. Роз’яснено вікові особливості психіки підлітків. 

20180813_094954  Згароцька сільська рада об’єднує 4 населених пункти (Згарок, Новостріївка, Новий Майдан, Старий Майдан). Тут проживає значна кількість сімей з дітьми. Проте, віддаленість від районного центру, погане авто та відсутність залізничного сполучення, робочих місць є негативними факторами, що відбиваються за  тутешніх мешканцях. Однак, органи місцевого самоврядування завжди “тримають руку на пульсі” і намагаються допомогти тим, хто потребує. Усі діти відповідного віку тут охоплені дошкільною освітою. Завідувачка ФАПом особливу увагу теж приділяє дітям. А з центром  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді налагоджено тісну та плідну співпрацю.

20180813_100331  В ході виїзду, спільно із секретарем сільської ради та завідувачкою ФАПу відвідано усі сім’ї. Проведено бесіди щодо підвищення виховного потенціалу батьків, особливостей фізичного та емоційного розвитку дітей різного віку та їх потреби. Фельдшер оглянула дітей. З метою профілактики нещасних випадків та попередження дитячого травматизму, що є так актуально у період шкільних канікул, проведено профілактичні бесіди щодо дотримання правил пожежної безпеки, поведінки на воді тощо.

  Особливу увагу приділено питанню відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків та профілактиці торгівлю дітьми.

20180813_10152920180813_103909

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*