Спільний профілактичний рейд

  Важливим питанням у профілактиці раннього соціального сирітства є виявлення та підтримка сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Саме з метою надання їм соціальних послуг, попередження насильства в сім’ї 3 березня 2018 року працівниками Славутського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей райдержадміністрації, Славутським відділом поліції та сільським головою у с. Головлі проведено цільовий рейд, обстежено умови проживання 8 родин.

  В ході рейду виявлено 2 родини, що перебувають у складних життєвих обставинах внаслідок низького виховного потенціалу батьків та зловживання спиртними напоями. З батьками проведено бесіди з питань формування відповідального та усвідомленого батьківства, спрямованого на розвиток соціально-побутових навичок та вміння самостійно вирішувати свої проблеми. Однією з головних тем бесіди стало питання профілактики вживання батьками алкогольних напоїв та тютюнопаління. Одну родину було взято під соціальний супровід.

  Також відвідано 2 сім’ї піклувальників, у яких виховується 2 дитини-сироти, а також перевірено використання державної соціальної допомоги в 4 сім’ях. За результатами візиту встановлено, що і піклувальники, і батьки забезпечили належні умови для проживання та виховання своїх дітей.

IMG_20180303_105138 IMG_20180303_105256

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*