Спільні заходи у сфері протидії домашньому насильству

Інформацію і фото надав Деражнянський РЦСССДМ (ЦНСП)

Протягом  жовтня 2023 року на виконання плану заходів реалізації мапи діяльності правоохоронних та державних органів, неурядових громадських організацій у сфері протидії домашньому насильству,  проведено низку спільних заходів органів поліції та служб, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі: відділенням  соціальної роботи Деражнянського міського центру надання соціальних послуг та службою у справах дітей Деражнянської міської ради.

Проведено спільну нараду, на якій проаналізовано ситуацію щодо домашнього насильства в громаді. Зазначено, що статистика не свідчить, що у зв’язку з війною домашнє насильство вчиняється рідше, а навпаки дозволяє припустити, що люди не звертаються по допомогу через бар’єри, зумовлені війною. Відмічено тенденцію до збільшення кількості випадків домашнього IMG-f64683da57888adce1c9c95690479b4c-Vнасильства у сім’ях внутрішньо переміщених осіб та сім’ях військовослужбовців. Обговорено IMG-9eaa8eb87c4f2930d0e1540c06be49a0-Vособливості подальшої співпрацю щодо попередження домашнього насильства серед таких сімей. Зокрема, прийнято рішення про посилення інформаційно-просвітницької роботи. Також заплановано та поведено круглий стіл «Насильство в умовах війни та базові принципи Стамбульської конвенції».

Під час засідання круглого столу обговорено національні підходи до реагування на випадки насильства (зокрема домашнього та гендерно зумовленого) та запобігання цьому явищу, розширення можливості застосування практичних інструментів допомоги постраждалим, шляхи впливу на суспільні стереотипи та формування нульової толерантності до насильства.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*