Створення патронатної сім’ї, як можливість працевлаштування.

0-02-05-b8308efe3125179360f4eff1d5587f15b15b88e3ff17555a7aa369bbfd616dc3_29792b1aДнями на базі Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості відбувся семінар для осіб, які перебувають на обліку, як такі що потребують працевлаштування.         Фахівець із соціальної роботи Ізяславського районного центру соціальних служб Наталія Вишняк поінформувала учасників семінару про одну з можливостей працевлаштування, а саме про створення сім’ї патронатного вихователя. Під час проведення семінару надано основну інформацію та інформаційні буклети про створення та функціонування патронатної сім’ї.        Під час адміністративних змін, які відбуваються сьогодні в нашому місті та районі,  послуга сімейного патронату набуває ще більшої актуальності, оскільки дає можливість в разі виникнення складних життєвих обставин в родині залишати дітей в межах територіальної громади, а не відправляти їх в дитячі будинки та реабілітаційні центри м. Хмельницького.

Патронатний вихователь – це особа, яка на професійній основі здійснює догляд та виховання  дітей, влаштованих в її сім’ю.

Сімейний патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, що передбачає: тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, потребує захисту, у сім’ї патронатних вихователів, та одночасне надання фахівцями із соціальної роботи інтенсивних підтримуючих послуг біологічній родині дитини для відновлення її повноцінного функціонування.0-02-05-a497bd313deb957e80d580be304a1b35bb95704242dd60f9a19688a3da5409df_ac49441f

Метою сімейного патронату є забезпечення права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах,  виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі шляхом відновлення здатності батьків (осіб, які їх замінюють) опікуватися дитиною та виховувати її, а в разі неможливості  вчинення заходів щодо захисту дитини та прийняття рішень щодо її влаштування до постійної форми сімейного виховання, яка найбільше відповідає потребам дитини.

Сімейний патронат надасть дитині  безпеку, догляд, виховання та реабілітацію дитини в умовах сім’ї, підтримане спілкування з рідними; а в разі неможливості повернення до біологічної родини – пошук для дитини нової сім’ї.

Біологічним батькам дитини надасть можливість усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати професійний соціальний супровід, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та воз’єднанню родини. Ізяславський районний центр соціальних служб проводить пошук кандидатів у патронатні вихователі шляхом інформаційних кампаній, проведення семінарів, співбесід, індивідуальних консультацій. Детальну  інформацію щодо створення та функціонування патронатної сім’ї можна отримати за адресою: вул. Незалежності, 43, м. Ізяслав, тел. 4-21-38.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*