Сьогодні, як ніколи, у суспільстві усвідомлюється соціальна цінність сім’ї, її участь у вихованні, формуванні та розвитку особистості дитини

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Здорова сім’я є запорукою благополуччя дитини, це природне і найкраще середовище для дитини, в якому вона захищена і оточена підтримкою та любов’ю. Але, на жаль, виховний потенціал сім’ї знижується через проблеми, які виникають у взаємовідносинах сім’ї та держави, а також у внутрішньосімейних стосунках, емоційній атмосфері в родині, через низькі моральні, ділові якості та культурний рівень батьків. Такі проблеми постають і в стабільних сім’ях, але більшою мірою в так званих “неблагополучних, нездорових” сім’ях, тобто таких, які повністю або частково, за різних причин, втратили свої виховні можливості. Саме вони передусім потребують соціальної підтримки та соціальних послуг. Завдання працівників соціальної сфери — піклуватися, щоб якомога більше дітей зростало у повноцінних, здорових сім’ях.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Саме з метою підтримки та надання дієвої допомоги сім’ям з дітьми, що опинились у складних життєвих обставинах у співпраці зі Славутським мобільним ЦНАПом працівниками Славутського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління соціального захисту населення РДА та районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) 24, 25, 26 квітня 2018 року здійснено виїзди у населені пункти Славутського району: села Голики, Варварівка, Марачівка, Хоровець, Пашуки, Гута, Губельці, Волиця, Іванівка, Жуків.

  В ході виїздів обстежено умови проживання 18 сімей різних соціальних категорій, в тому числі сімей, де батьки мають низький виховний потенціал, зловживають алкоголем, ведуть аморальний спосіб життя.  

  В одній такій багатодітній родині, яка перебуває на обліку як  “неблагополучна”, вже призупинено виплату державної соціальної допомоги при народженні дитини у зв’язку із не створенням батьками належних умов для проживання дітей. Раніше громадянам надавались рекомендації щодо приведення помешкання у належний санітарний стан, припинення вживання алкогольних напоїв, пошуку роботи. Проте, і цього разу “горе-батьки” перебувала у нетверезому стані, умови проживання дітей не покращились. Тому було прийнято рішення про залишення без розгляду питання поновлення виплати державної соціальної допомоги до поліпшення умов проживання та виховання дітей та виконання батьками усіх рекомендацій комісії.

  Усі інші сім’ї отримали консультації з питань призначення видів соціальної допомоги, субсидій, пільг, роз’яснено основні аспекти з протидії насильства в сім’ї та торгівлі людьми.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*