Сім’я або цивільний шлюб?

60989271_312626789646404_3016669627933072344_n  Сьогодні все більше пар відмовляються реєструвати свої стосунки. Люди роками можуть жити разом, мати спільне житло, меблі, техніку тощо і при тому не особливо перейматися про наявність штампу в паспорті. У таких шлюбах народжуються та ростуть діти, і батьки не засмучуються, що не зможуть колись показати своїм нащадкам момент офіційного створення сім’ї у весільному альбомі. Чи потрібен цивільний шлюб взагалі, і як визначити, коли слід свої стосунки, так би мовити, узаконити? Про це ми сьогодні поговоримо у програмі «Поради психолога»

  Такі відносини, з одного боку, мають багато плюсів.

  Свобода – психологічна і документальна, продовження романтичного періоду, можливість легко розлучитися. З іншого боку, цивільний шлюб має під собою гострі підводні камені. І стосуються вони аж ніяк не романтики. Найвагомішими аргументами проти цивільного шлюбу в нашому сучасному суспільстві є, звичайно, штамп у паспорті, який дає якісь гарантії, стабільність. Фактичний шлюб дає можливість владнати всі побутові проблеми і зі світлою головою перейти до створення повноцінною сім’ї. Саме повноцінної!

  Першим показником того, що прийшла пора офіційно оформлювати свої стосунки, має стати спільне бажання поповнити свою сім’ю. Діти повинні народжуватися в шлюбі, який схвалила держава, тобто в законному шлюбі. Тоді дитина змалечку сприйматиме сім’ю як соціальний інститут і легше засвоюватиме соціальні зв’язки в родині. Треба звернути увагу і на матеріальний бік цивільного шлюбу. Якщо ви остаточно вирішили вести спільний бюджет і витрачати гроші на значні покупки, варто б перестрахуватися і все ж задуматися про юридичне оформлення шлюбу. Як показує практика, після «розлучення» дуже важко довести в суді, що майно нажите вами порівну, якщо ваші стосунки мали фактичний характер. Але кусати лікті буде запізно.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*