«Толерантність – відкриті двері спілкування» в рамках Міжнародного дня терпимості

  20 листопада 2017 року практичний психолог міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Панчук Любов Іллівна провела бесіду з елементами практичних вправ для студентів Хмельницького торгівельно-економічного коледжу на тему: «Толерантність – відкриті двері спілкування» в рамках Міжнародного дня терпимості.

  Під час бесіди студенти ознайомились з поняттям толерантності, ознаками толерантної особистості та шляхами реалізації толерантної поведінки.

  Основну увагу розмови було приділено тому, що толерантності потрібно вчитись і можна навчитись, оскільки толерантність – це здатність людини, спільноти, держави чути і поважати думку інших, невороже зустрічати відмінне від своєї думки. 

  Під час активного спілкування студенти удосконалювали навички толерантного ставлення до інших людей, розвивали уміння аналізувати, оцінювати, приймати рішення, обирати правильну позицію, виховувати в собі толерантність. Мали нагоду відпрацювати у конкретних життєвих ситуаціях модель толерантної поведінки.

  Як підсумок бесіди, кожен учасник висловив власну думку, що він буде робити, щоб поважати почуття оточуючих, бути терпимим до поглядів, переконань, традицій інших людей. Студенти зробили висновок, що толерантність є найважливішою умовою миру, злагоди в сім’ї, колективі, суспільстві та світі.

  Проведення таких бесід допомагає сформувати в молоді правильне уявлення толерантної поведінки, виховувати почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій і культури різних народів, розвивати комунікативну культуру спілкування та взаєморозуміння.

                                                           За інформацією міського Центру соціальних служб                                                                    для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*