Тренінг «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні»

04 жовтня 2016 р. у Теофіполі  відбувся тренінг для  представників держструктур району в рамках реалізації регіонального компоненту проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні», до участі в якому запрошено спеціалістів Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольгу Трайчун та Наталію Скрильнікову.

Проект реалізується Координатором проектів ОБСЄ в Україні на замовлення Міністерства соціальної політики України та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Канади. Виконавчим партнером  Проекту у Хмельницькій  області є  Благодійний Фонд «Ксена», співробітники якого мають 12-річний досвід надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

Під час тренінгу спеціалісти  підвищили свою обізнаність щодо законодавства у сфері протидії торгівлі людьми та покращили спроможність виявляти постраждалих від цього злочину, надавати їм допомогу та підтримку відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» в умовах розвитку державного Національного механізму взаємодії суб’єктів. В Україні вже більше 200 громадян отримали від держави статус осіб,  що постраждали від торгівлі людьми. Серед них – чоловіки, жінки та діти, які є українцями або іноземцями. Постраждалі особи мають право отримати від держави соціальний супровід, психологічну, медичну допомогу,  разову матеріальну виплату  тощо. Значну реабілітаційну підтримку надає  БФ «Ксена» у партнерстві з міжнародними організаціями.

На завершення тренінгу було обговорено питання щодо взаємодії та подальшої співпраці із представниками, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні та роздано методичний матеріал.

p61004-140420

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*