Третього грудня — Міжнародний день інвалідів

InShot_20191203_180641330  3 грудня Україна разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день інвалідів – це день боротьби людей з вадами здоров’я за свої права. Це символічне нагадування про обов’язок влади та суспільства перед людьми, яких доля позбавила повноцінного здоров’я.

  Страшно і болісно говорити про сьогоднішнє нелегке життя молодих сімейних пар, в яких народилася дитина з обмеженими фізичними чи розумовими можливостями. Чітких рецептів для їх душевного спокою не дасть ніхто. Всі погодяться з тим, що найдужче людей губить байдужість і жорстокість оточуючих, і що не тільки пігулками та мікстурами можна лікувати хворих діток, часом привітне і лагідне слово краще заспокоює та втішає людей, додає їм надії та оптимізму, моральної підтримки та впевненості в своїх силах.

  Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів відвідано сім’ї, які перебувають на обліку з зв’язку із інвалідністю. Батьки отримали інформацію з приводу пільг, на які вини мають право, рекомендації щодо особливостей виховання їх дітей. Діти ж отримали солодкі подарунки, придбані за рахунок районної програми та підтримки ПП Г. Приступи.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*