Україна відзвітувала в Комітеті ООН про реалізацію прав дитини

304853187_454622920037048_2185489551331950327_nДелегація України взяла участь у роботі 91-ї сесії Комітету ООН з прав дитини для представлення п’ятої та шостої об’єднаної доповіді України про виконання державою своїх зобов’язань за Конвенцією ООН про права дитини.
Після виголошення вступної промови Головою делегації, згідно з процедурою, представники країни дають відповіді на два раунди запитань та уточнюючих запитань від членів Комітету. У разі неможливості розкрити всі питання у виділений час, у делегації є 48 годин для надання відповіді в письмовій формі. Команда, яка готує доповідь, складається з представників різних міністерств. Лише частина з ключових міністерств прибула в Женеву, решта продовжує працювати над доповіддю в Україні.
Голова Комітету подякувала делегації України за прибуття для звіту попри важку ситуацію в Україні і зазначила, що нам усім потрібно дбати про дітей зараз і в майбутньому.
👉 Міністр соціальної політики Оксана Жолнович у вступному слові підкреслила, що в формуванні соціальної політики та реальної правової практики наша держава робить все можливе для забезпечення найкращих інтересів дитини.
Представники делегації запевнили, що Уряд України вважає своїм пріоритетом забезпечення прав дитини, створення умов для виховання дітей у сім’ях та формах, максимально наближених до сімейних.
Російська війна ускладнює реалізацію запланованих дій, водночас Уряд України зобов’язується й надалі дотримуватися своїх зобов’язань щодо прав дитини та готовий враховувати в роботі рекомендаціі Комітету ООН за результатами звіту, а також є відкритим до співпраці з міжнародними організаціями у цьому напрямку.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*