У Кам’янці-Подільському збільшилося закладів для дітей з особливими потребами

02  З 3 вересня 2018 року у м. Кам’янці-Подільському працює інклюзивно-ресурсний центр Кам’янець-Подільської міської ради.

  Фахівці ІРЦ, а саме вчителі-дефектологи, практичні психологи, вчителі-логопеди та вчителі-реабілітологи, надають психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами. Заняття проводяться в спеціально обладнаних кабінетах та за індивідуальними графіками. У ІРЦ облаштовано залу для очікування, залу лікувальної фізкультури, кабінети дефектологів, логопедів, практичного психолога. Вже протягом вересня-грудня 2018 року 97 дітей з особливими освітніми потребами отримали психолого-педагогічний супровід, корекційно-розвиткові послуги та послуги з реабілітації і лікувальної фізкультури.

  4 лютого 2019 року на базі інклюзивно-ресурсного центру проведено засідання круглого столу на тему: «Психолого-педагогічні, корекційно-розвиткові послуги та системний кваліфікований супровід дітей, які здобувають освіту в закладах професійно-технічної освіти та закладах І-ІІ рівня акредитації».

  Із вступним словом виступила начальник відділу дошкільної та інклюзивної освіти управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради Євгена Калинюк. Про стан інклюзивної освіти в місті доповіла головний спеціаліст відділу дошкільної та інклюзивної освіти Таїсія Шевеленко. Директор ІРЦ, Лариса Ільніцька висвітлила основні завдання та функції ІРЦ.

01  Учасниками заходу стали працівники Державного навчального закладу Подільського центру професійно-технічної освіти, Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу, а також директор Кам’янець-Подільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Побережна, та його спеціалісти.

  Учасники обговорювали питання круглого столу, обмінювалися досвідом щодо соціальної підтримки дітей з особливими потребами та планували подальшу спільну діяльність.

  Закінченням заходу стало підписання угоди про співпрацю директорами інклюзивно-ресурсного центру Кам’янець-Подільської міської ради та Кам’янець-Подільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

09 03 04 05 06 07 08

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*