У Кам’янці-Подільському напрацьовано механізм співпраці

У  зв’язку із останніми змінами у законодавстві щодо призначення державної допомоги сім’ям з дітьми збільшилась кількість звернень громадян як до Департаменту соціального захисту населення Кам’янець-Подільської міської ради так і до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

З метою опрацювання питань взаємодії, зазначених вище закладів соціального спрямування, 1 лютого 2016 року відбулася нарада-навчання спеціалістів міського Центру СССДМ за участю Ганни Медведик, заступника начальника відділу соціальних гарантій, компенсацій та у справах сім’ї Департаменту соціального захисту населення.

Під час наради-навчання Ганна Володимирівна надала детальні роз’яснення положень нормативних документів, що регламентують порядок призначення та продовження виплат державних допомог, компенсацій та інших соціальних виплат, встановлених законодавством.

Особлива увага була приділена змінам, що стосуються призначення органами соціального захисту населення допомоги на дітей одиноким матерям.Так, у разі неможливості одержання довідки про проживання дитини разом з матір’ю (пп.4.п.35 постанови Кабінету Міністрів України №1751), підставою для прийняття рішення про призначення допомоги одиноким матерям є обстеження сім’ї за місцем проживання Центром СССДМ.

Також, спеціалісти напрацювали механізм спільних дій Центру та Департаменту щодо оптимізації процесу збору повного пакету документів для призначення державних допомог сім’ям з дітьми, що, у свою чергу, допоможе спростити процедуру отримання останніми виплат, на які вони мають право.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*