У місті Кам’янці-Подільському популяризують патронатне виховання

KPMCSSSDM_cr  15.01.2018 психолог Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Віталій Поліщук, прийняв участь у семінарі для безробітних жінок, які перебувають на обліку в Кам’янець-Подільському міському центрі зайнятості, з виступом на тему: «Патронатне виховання».

  Метою заходу було ознайомлення безробітних жінок з патронатним вихованням, адже ця форма влаштування дитини в сім’ю не так давно з’явилась в правовому полі України.

  Законом України від 26.01.2016 № 936-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми» запроваджено інноваційну форму підтримки сімей з дітьми – патронат над дитиною. Запровадження патронатних сімей — це можливість допомогти дітям, які опинились в кризовій ситуації.

  Патронатна сім’я – це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі. Патронатними вихователями можуть бути громадяни України, які перебувають у зареєстрованому шлюбі, мають досвід виховання дітей у сім’ї (окрім осіб, зазначених у статті 212 Сімейного кодексу України).

  Якщо Ви – сім`я, яка має позитивний досвід виховання власних дітей (дорослих або підліткового віку), проживаєте на території Кам’янця-Подільського на спільній (власній чи орендованій) житловій площі, маєте вищу освіту й небайдужі до долі дітей, які залишилися без батьківського піклування, звертайтеся за інформацією до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Шевченка, буд. 26, ІІІ поверх, каб. №10; телефон: 91429.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*