У м. Кам’янці-Подільському впроваджено нову форму підтримки дітей із прийомних сімей

банер_ПС  Підлітковий вік є одним із найскладніших етапів виховання та розвитку дітей – саме діти цього віку потребують особливих форм спілкування, примушуючи спеціалістів шукати нові методики роботи із ними.

  Маючи позитивний досвід роботи групи взаємопідтримки прийомних батьків, Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочав проведення групових занять для підлітків, які виховуються у прийомних сім’ях. Саме на цю категорію дітей вирішили звернути особливу увагу спеціалісти Кам’янець-Подільського міського Центру СССДМ.

  Наразі із підлітками було проведено три групових заняття, під час яких молоді люди могли ближче поспілкуватись один з одним, поділитися історіями із власного життя та знайти можливі шляхи вирішення власних проблем.

  Звичайно, хлопцям та дівчатам не зовсім легко було розповідати про те, що їх хвилює. Проте, виконуючи різнопланові інтерактивні завдання, діти змогли відкритись, проявити себе та отримати задоволення від спільного спілкування.

 До відома.

  Станом на 21.02.2018 у місті функціонує 8 прийомних сімей, в яких виховується 11 прийомних дітей, з них 5 підлітків. Усі сім’ї охоплені соціальним супроводом сертифікованого фахівця Кам’янець-Подільського міського Центру СССДМ.

  За більш детальною інформацію щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу звертатися до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Шевченка, буд. 26 (ІІІ поверх), тел. 91429.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*