У м. Кам’янці-Подільському вчитимуть відповідальному батьківству

1  З метою попередження соціального сирітства, а саме запобігання вилученню дітей із сім’ї та передачі їх в інтернатні заклади, законодавчими актами України передбачено проходження батьками, які неналежно виконують батьківські обов’язки, спеціально розроблених корекційних програм. Проте суб’єктів, які повинні їх розробляти та впроваджувати такі програми, на законодавчому рівні не визначено.

  Зважаючи на гостру потребу у впровадження корекційних програм для батьків, а також на багаторічний досвід роботи із сім’ями, де батьки неналежно виконують батьківські обов’язки, Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяв не себе цю функцію.

  Наразі спеціалістами Центру вже розроблено «Корекційну програму Кам’янець-Подільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для батьків, які неналежно виконують батьківські обов’язки». Її головна мета – формувати у батьків мотивацію та навички усвідомленого батьківства.

  13 вересня відбулася робоча зустріч тренерської групи, яка згодом розпочне працювати за батьками за програмою. У її склад увійдуть психологи, юрист та педагоги Центру. Обов’язково будуть залучатися і представники інших організацій. Для узгодження подальшої роботи, першим було запрошено представника відділу поліції.

  Практика роботи корекційних програм добре себе зарекомендувала у європейських країнах. Маємо надію, що й у місті Кам’янці-Подільському вона доведе свою ефективність.

2  На фото: психологи Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Тетяна Заїка та Віталій Поліщук, інспектор сектору ювенальної превенції Кам’янець-Подільського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області, лейтенант поліції, Роксолана Семірякова.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*