У м. Кам’янці-Подільському відзначили 15-річчя відділення Клініки, дружньої до молоді

  Вже 15 років у місті Кам’янці-Подільському працює Клініка, дружня до молоді. З нагоди цієї події, 29 листопада 2017 року відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Збереження репродуктивного здоров’я молоді – завдання Клініки, дружньої до молоді», присвяченого 15-річчю закладу.

24250938_1964162580510449_717571868_o  Засідання відбулося за участю заступника Кам’янець-Подільського міського голови Вадима Савчука, завідувача Клініки Дзвенислави Цуглевич, головного лікаря Кам’янець-Подільського перинатального центру, Олександра Гурського, директора Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Юлії Побережної, медиків та представників вишів і шкіл міста.

  Починаючи з 1 липня 2002 року в місті Кам’янці-Подільському працює Клініка, дружня до молоді, яка розпочинала працювати як спеціалізоване формування Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі міської лікарні №1. Наразі це відділення Клініки, дружньої до молоді Кам’янець-Подільського перинатального центру.

  Метою роботи закладу є збереження репродуктивного здоров’я молоді та популяризація здорового способу життя.

  Головними принципами роботи закладу є добровільність, доброзичливість та доступність. Спеціалісти дотримуються неосудливого підходу до клієнта, створюють комфорт у спілкуванні та гарантують анонімність звернення.

  У КДМ працюють гінекологи, уролог та психолог. Спеціалісти здійснюють індивідуальний прийом та проводять групову роботу з підлітками та молоддю, пропагуючи ідеї здоров’я, профілактики статевих захворювань, відповідальних стосунків. До роботи КДМ, а також проведення мотиваційних акцій щодо збереження здоров’я, активно залучаються волонтери.

36  Про історію та досягнення Клініки, говорили доповідачі «круглого столу». Плани на майбутнє обговорювали спільно з представники закладів освіти та інших соціально-спрямованих закладів.

  По завершенню засідання його учасники отримали плакати з питань ВІЛ/СНІД, передані Хмельницьким обласним центром СССДМ – адже захід відбувся напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІД та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми.

37 38 39 40

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*