У м. Кам’янці-Подільському обговорили Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»

01  15 травня в приміщенні Кам’янець-Подільської міської ради, під головуванням заступника міського голови, Вадима Савчука, відбулося розширене засідання Координаційної ради при виконавчому комітеті з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

  Захід, який відбувся у Міжнародний день сім’ї, було ініційовано Кам’янець-Подільським міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

0503

  У засіданні взяли участь уповноважені представники Департаменту соціального захисту населення, служби у справах дітей, відділу поліції, закладів освіти, охорони здоров’я, відділу пробації, центру вторинної правової допомоги, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, департаменту гуманітарної політики та громадських організацій.

  Захід було організовано з метою обговорення положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017 №2229-VIII задля налагодження узгодженої міжгалузевої співпраці в місті Кам’янці-Подільському щодо реалізації державної політики з питань запобігання домашньому насильству.

  Уповноважені представники суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, інших органів та установ, на які покладаються функції із здійснення заходів у цій сфері, ознайомили присутніх із своїми повноваженнями, відповідно до нового закону, обговорили певні труднощі, пов’язані із відсутністю підзаконних документів, а також надали пропозиції у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, відповідно до повноважень, висвітлених у законі.

  Наприкінці учасники зазначили, що проведення цього заходу стало певним кроком для налагодження чіткого механізму взаємодії щодо впровадження положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» у місті Кам’янці-Подільському.

02 06

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*