Хмельницьким міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено психологічну роботу з неповнолітніми, що перебувають у державній установі «Хмельницький слідчий ізолятор»

IMG-4920cfc4076225ee8d56b42ca9062d07-V  На сьогодні психологічна робота із особами, що перебувають в слідчому ізоляторі є складовою частиною діяльності Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Основними завданнями нашої роботи є надання психологічної допомоги неповнолітнім, розробка та реалізація спільно з персоналом слідчого ізолятора індивідуальних і групових занять психокорекційного й педагогічного впливу.

  Засуджені очікують вироку суду, обмежені в діях і вільному спілкуванню з близькими їм людьми. Зважаючи на це в більшості з них виникає стан сильної психологічної напруги, з’являються механізми психологічного захисту, змінюється загальний емоційний стан особистості.

IMG-54058a6066a02d6ca8a39603a0150bcb-V  Саме з метою психологічної адаптації таких осіб, 8 грудня 2017 року у Хмельницькому слідчому ізоляторі було проведено заняття за участую практичного психолога Центру Любові Панчук та психолога установи Олексія Левчика, який безпосередньо працює з неповнолітніми засудженими.

  Заняття включало в себе знайомство неповнолітніх з практичним психологом Центру, виконання ряду цікавих психологічних вправ на знайомство, та вправ які в майбутньому допоможуть краще пізнати кожного з підлітків. Проведення методик на визначення емоційного стану та індивідуальних особливостей підлітків, а також перегляд відеоматеріалу про емоційні стани людей, які інколи люди неправильно розуміють.

  В ході проведення заняття підлітки обмінювалися своїми думками та емоціями, активно брали участь у вправах та охоче задавали різноманітні запитання.

За інформацією Хмельницького міського Центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*