Центром соціальних служб проведено тренінг: «Діти проти насильства!» …

Мій улюблений світ — без насильства,

Без жорстокості, болю і зла,

Де народом заспівана пісня

Містить тільки хороші слова…

І. Супрун

фото1  В період з 25 листопада по 10 грудня тривають акції «16 днів проти насилля», психологи Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді проводять тренінги з метою попередження насилля в молодіжному середовищі.

  Один із тренінгів який відбувся 08.12.17 року на тему: «Діти проти насильства!» в ЗОШ № 22 для учнів 9 класу. Психолог Захожа О.О. запропонувала учасникам розглянути поняття насилля, визначити які форми та види насилля відомі молоді. Під час тренінгового заняття учні розглянули ситуації із різними проявами насильницьких дій, а також спробували спільно віднайти навички безпечної поведінки у конкретних ситуаціях, пошук шляхів захисту у ситуаціях булінгу. Учні активно приймали участь у дискусії з цієї теми, висловлювали свої думки щодо поліпшення стосунків між однолітками та спілкування без психологічного насильства. Додатково були показані ролики, в яких екранізовано ситуації булінгу.

  Проведена групова роботи дала можливість учням зрозуміти те, що варто  відстоювати свої права, свою гідність, навчитися захистити себе та інших, відчути, що відчуває людина, яка зазнає насильства, нести відповідальність за свої вчинки та бути більш доброзичливими по відношенню до оточуючих.

  фото2 фото3

За інформацією Хмельницького міського Центру 
соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*