Шкідливі звички та їх негативні наслідки для організму підлітка

Проблема вживання алкоголю, тютюну і наркотиків дуже актуальна в наші дні. Зараз їх споживання характеризується величезними цифрами. Від цього страждає все суспільство, але в першу чергу під загрозу ставиться підростаюче покоління: діти, підлітки, молодь та майбутні  матері.

Підлітковий вік — вік становлення. Підліток ще пога­но знає навколишній світ, самого себе. Він поспішає жити, увійти у світ дорослих людей, все хоче попробувати, про все скласти власну думку. Якщо ж до цього додати чимало нових проблем, перші розчарування, драми, то можна зро­зуміти, чому саме підліток такий схильний до вживання алкоголю, паління та наркоманії.

Зважаючи на дані обставини актуальним на сьогодні залишається здійснення профілактичної роботи із підлітками, роз’яснення їм негативних наслідків вживання алкоголю, тютюнопаління. З цією метою  фахівці  міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводять лекційно-просвітницьку роботу у навчальних закладах міста і одним з таких закладів є СЗОШ № 18, де працівниками Центру 05.04.2017 р. проведена лекція. Цільовою аудиторією стали учні восьмого класу. Під час лекції були використані відеоматеріали, презентація, анонімне анкетування.

Результати опитування показали, що 29% учнів мають досвід тютюнопаління, а 60% – вживали хоча б один раз у житті алкогольні напої. На противагу цьому наркотичні речовини не вживало 100% опитаних.

В рамках лекції був здійснений екскурс в історію щодо походження алкоголю та способів боротьби із ним в минулому, обговорювались причини та наслідки вживання алкоголю, роз’яснювалась  його згубна дія на організм людини. Учні сприйняли матеріал з цікавістю, приймали активну участь в обговоренні теми.

Висловлюємо вдячність колективу ЗОШ№ 18 за співпрацю та допомогу в організації лекції.

dfh

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*