Щодо запобігання та протидія насильству

1700744799326Сьогодні, 23.11.2023 року, представники Хмельницького обласного центру соціальних служб приєднались до онлайн-круглого столу на тему «Запобігання та протидія насильству». Захід на платформі WEBEX організував, запросивши до участі представників Національної поліції, Департаменту соціального захисту населення, служби у справах дітей, Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.ооо

Напередодні Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» говорилося, зокрема, про особливості проявів і наслідків насильства. Під час зустрічі було озвучено статистику насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. До слова,  нагадали, що у Хмельницькій територіальній громаді створена Кризова кімната для осіб, що постраждали від домашнього насильства та\або насильства за ознакою статі, яка надає тимчасовий прихисток та соціально-психологічну допомогу. У приміщенні Кризової кімнати створені усі умови для комфортного проживання матері та її дітей.

оо1Тему «Надання соціальних послуг сім’ям/особам, в яких вчинено випадки домашнього насильства, жорстокого поводження, є реальна загроза його вчинення, в області» озвучила Наталія Мельник, заступниця директорки ХОЦСС.

Обговорюючи тему зустрічі,  Наталія Мельник звернула увагу на нестачу кадрів. Так, станом на перше жовтня цього року фактична чисельність працівників області для виконання завдань і функцій центрів соціальних служб (проведення соціальної роботи  із сім’ями, дітьми та молоддю, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах) становить 246 осіб, з них: 17 осіб – працівники обласного центру соціальних служб, 229 осіб – працівники територіальних громад (з них: 68 осіб – працівники центрів соціальних служб; 115 осіб – працівники центрів надання соціальних послуг; 24 особи – працівники територіальних центрів соціального обслуговування; 11 осіб – працівники інших комунальних установ; 11 осіб – працівники виконкомів територіальних громад).

На завершення онлайн-заходу було прийнято спільне рішення проводити інформаційно-просвітницькі та профілактичні заходи щодо запобігання насильству.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*