Щодо реалізації політики з питань протидії гендерно зумовленому насильству на рівні територіальних громад

На базі Хмельницького регіонального центру підвищення кваліфікації відбувся тренінг для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування. Активний метод отримання нової інформації провела провідна фахівчиня із соціальної роботи обласного центру соціальних служб Ірина Конопко.

За словами спеціалістки, мета заходу, тема якого «Реалізація політики з питань протидії гендерно зумовленому насильству на рівні територіальних громад», забезпечити надання належної соціальної допомоги постраждалим від сексуального насильства та насильства за ознакою статі.

Відомо, що деякі форми насильства зачіпають людей однієї статі непропорційно більше, ніж іншої, або скоюються саме через стать постраждалих. Наприклад, зґвалтування, домагання, домашнє насильство, економічні обмеження тощо. Таке насильство вважається гендерно зумовленим. 90% постраждалих від гендерно зумовленого насильства – жінки та дівчата.

Під час тренінгу Ірина Конопко зазначила  алгоритм дій у випадку виявлення насильства, а це – інформування поліції, служб у справах дітей, військових адміністрацій, сільських, селищних, міських рад ТГ. А також алгоритм діяльності мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*