Як стати впевненою в собі жінкою

 vystavka-grafiky-ta-zhyvopysu-zhinka-beregynya.12 Багато жінок, і молодих, і у віці, страждають від невпевненості в собі і глибоко укорінених комплексів. При цьому більшість зовсім не є непривабливими, дурними або незграбними — просто вони, по ряду причин, неадекватно себе оцінюють. Навколишні часто бачать дівчину такою, якою вона сама себе подає. А зробити це ефектно, не будучи переконаною у власній привабливості, просто неможливо. Тому питання, як стати впевненою в собі дівчиною, залишається актуальним для багатьох представниць прекрасної статі.
Причини непевності в собі
  • Дитячі психологічні травми. Часто батьки завдають образи своїм синам і дочкам, навіть не помічаючи цього. Вони можуть сказати якусь фразу, дати характеристику своїй дитині, не контролюючи себе, а потім навіть не згадати про сказане. Малюк запам’ятовує, що він незграбний, товстий, грубий, двієчник, щиро вірить батькам і поступово починає транслювати ту модель поведінки, яку заклали в нього в ніжному віці. Сумно те, що в більшості випадків мама, наприклад, ніколи не вважала свою доньку некрасивою, але сказала так, щоб та стала менше думати про зовнішність, а більше — про навчання.
  • Нав’язані стереотипи. Телебачення, інтернет, а особливо соціальні мережі стають головними путівниками для людини. Вона починає думати, правильно робити саме так, як показують. Але медіа видають за правду те, чого немає в житті звичайної людини. Тому відповісти на питання про те, як стати впевненою в собі жінкою, неможливо, довіряючи, наприклад, рекламі, де мама трьох дітей чудово виглядає, встигає стежити за собою, дітьми, будинком, пекти пиріжки кожен день і займатися йогою. Такі приклади тільки гублять самооцінку і вганяють у зневіру.
  • Слова або дії оточуючих. Потрібно усвідомлювати, що вони можуть бути викликані і заздрістю, і дурістю, і порожнім бажанням висловити свою думку, хоча про це ніхто не просив. Така оцінка не правдива і часто спрямована на те, щоб вибити з колії або просто поранити людину.
Знайдіть впевненість
Для того щоб подолати свої комплекси, доведеться витратити час і сили, а найголовніше, щиро захотіти цього. Отже, як стати впевненою в собі дівчиною:
  • Полюбити саму себе. Постарайтеся помітити те, що вас дійсно в собі радує. Кожна дівчина не повинна зациклюватися на своїх недоліках, краще зупинятися на перевагах. Проведіть аналіз власної думки про себе. Наприклад, коли однокласниця сказала, що у дівчини криві ноги, і дівчина щиро в цьому впевнена. Але, можливо, це була елементарна заздрість?
  • Постарайтеся оточити себе людьми, які будуть мотивувати на звершення, а не розвивати у вас комплекси. Це досить рідкісний дар — вміти підтримати, вдихнути віру, по-справжньому бажати добра. Але краще поруч будуть 1-2 справжніх друга, ніж десяток тих, для кого ви мало що важливі.
  • Станьте професіоналом. В головах деяких дівчат такий живучий стереотип: потрібно бути красивою, але дурненькою. Це далеко не так, і чоловік, який себе поважає до подібного серйозно не поставиться. До того ж, якщо у вас є цікава справа, яка зможе прогодувати, передбачає кар’єрний ріст і, найголовніше, приносить задоволення від власних звершень, впевненість буде приходити сама собою. Цілеспрямована освічена жінка завжди викликає і повагу, і інтерес.
  • Привчіть себе до уваги оточуючих. Якщо дівчина блідне, червоніє, покривається холодним потом і не знає, що сказати, перебуваючи в компанії — це не діагноз, це можливо виправити. Потрібно ставити собі невеликі завдання — протриматися 2 хвилини, 5 хвилин, 10 хвилин. Хорошим кроком на шляху до успіху буде відвідування курсів ораторської майстерності — вони не тільки впорядкують і гармонізують мову, але і дадуть навик виступів на публіці.
  • Сприймайте свої помилки спокійно. Багатьох людей в дитинстві привчили до того, що помилятися соромно. Це неправда. Немає жодної людини, яка б робила все ідеально з першого разу. Не лайте себе за промахи, а спокійно аналізуйте їх, вирішуючи, як саме виправити ситуацію в наступний раз.
  • Дійте поетапно. Навіть якщо вирішили і назавжди змінитися, знаєте, як стати сильною і впевненою в собі, відразу ідеально нічого не вийде. Привчайте себе до нового способу життя поступово, хай перемоги будуть маленькими, зате безумовними. Головне, осиливши ту чи іншу вершину, не відступати назад.
  • Одна з головних складових впевненості почуття власної гідності й усвідомлення своєї особистості. Такі люди спокійні, не крикливі, знають, чого хочуть, і добиваються поставлених цілей, а не одномоментної уваги. Пам’ятайте, що самовпевнених дівчат багато цураються, тим більше, якщо за яскравою оболонкою не цікава особистість.
Впевненість і зовнішній вигляд
Для кожної жінки її власна зовнішність — найважливіший фактор самовідчуття, приводу для гордощів і гарного настрою. Але іноді буває навпаки: дівчина вважає себе не красивою, соромиться власного обличчя, тіла, рухів, не вміє підібрати гардероб. Однак будь-хто може змінити ситуацію, знаючи, як стати красивою і впевненою в собі.
Догляд за обличчям та тілом
Заведіть б’юті-календар. Розпишіть в ньому по пунктах на тиждень вперед, які процедури потрібно зробити. Не забувайте і про щоденні маніпуляції (очищення, тонізування, зволоження обличчя, нанесення зміцнюючого складу на вії, самомасаж), і те, що потрібно зробити раз на тиждень. Наприклад, у понеділок — педикюр, у вівторок — тонізуюча маска і т. д.
Щоб стати доглянутою, зовсім не обов’язково витрачати величезні гроші в салонах або проводити час за безперервними б’юті-процедурами. Достатньо мати чисту шкіру, блискуче волосся і акуратні чисті і рівні нігті, покриті безбарвним лаком.
Спорт та фітнес
Як стати ефектною і досить впевненою в собі? Треба почати будувати здорове тіло! Виберіть той вид фізичної активності, який до душі саме вам. Це може бути танцювальна аеробіка або йога, щоденна пробіжка або велосипедні прогулянки. Навіть заняття вдома на килимку приносять відмінні результати, якщо проходять регулярно. Зміни ви побачите приблизно через два тижні, і вони обов’язково додадуть сил і гарного настрою.
Харчування
Відповідь на питання про те, як стати стильною і впевненою, починається з зовнішнього вигляду, а він — з внутрішнього стану тіла. Відрегулюйте свій раціон так, щоб споживані страви приносили користь організму. Пийте багато води, їжте овочі та фрукти, каші та горіхи, мед, уникайте фаст-фуду. Вже через місяць стан шкіри та зміни фігури додадуть вам впевненості.
Стиль
Щоб виглядати добре, зовсім не потрібно скуповувати весь модний одяг, який попадається на очі. Сформуйте базовий гардероб: нехай у вас будуть якісні речі і ті, які пасують під вашу фігуру. Купуйте кожну обновку свідомо, дозволяйте собі тільки найкраще, те, що дійсно вас прикрашає — ось головний рецепт того, як стати стильною.
Впевненість у собі — поняття складне, воно залежить від багатьох факторів. Щоб досягти результату, намітьте план і поступово йдіть до мети, не забуваючи радіти своїм успіхам і спокійно ставитися до помилок. Головне, про що варто пам’ятати, — стати упевненим може будь-яка людина.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*