«Я до цього часу не можу повернути радість життя»…

1 (2)Після такого зізнання головного героя Павла у відео-історії про його залежність від онлайн ігор в повній актовій залі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького серед 330 курсантів 1-го і 3-го курсу запанувала абсолютна тиша.   – «Я розумію, що бути поруч з коханою  жінкою, купувати гарні речі, подорожувати – це задоволення, – розповідав далі Павло. – Проблема в тому, що відчути його я не в змозі. Азарт від ставок – найбільш сильні емоції, через які я проходив. Все решта стало безколірним і незначущимДуже сподіваюсьщо зможу колиебудь отримати від життя хоча б невеличку частину задоволення, яке відчував до того, як прийшов в зал ігрових автоматів». Очевидно, щире зізнання таки зачепило хлопців за живе і змусило замислитись над темою лудоманії разом з провідним психологом Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Джал Антоніною.

“Лудо” з грецької перекладається як “божевілля” або “божевільний потяг до чогось”. Це нехімічна залежність, але подекуди вона впливає на людину більше, ніж наркотики. 5% людства і ледь чи не кожен 8 пацієнт психотерапії в Україні зіштовхувалися з цим явищем.2 (4)
Курсанти дізнались про механізм виникнення аддиктивної поведінки, його відмінність від інших видів хімічної залежності. Також почули про небезпеки та ризики, які приховує в собі на перший погляд проста забава, а також про шляхи та способи подолання руйнівного для особистості захоплення. Отримали інформацію куди звернутись по допомогу у разі виникнення та усвідомлення проблем. Переглянуті відеоролики підсилили емоційний вплив від роз’яснень теми фахівцем.
Присутні змогли критично поглянути та переоцінити маніпулятивне твердження «Хто не грає – той не виграє» на об’єктивне – «Хто не грає – той не програє!»
Захід відбувся 18.02.2021 на запрошення працівників психологічної служби Академії.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*