Інформація про «Хмельницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації»

  1. Рік заснування та засновник: створено розпорядженням голови Хмельницької обласної адміністрації від 31.12.1997 року №1168-р при Хмельницькому обласному управлінні у справах сім’ї та молоді відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.06.2002р. №809 «Про розвиток мережі центрів ресоціалізації наркозалежної молоді «Твоя перемога».
  2. Керівник закладу: директор – Федорук Анатолій  Анатолійович (тел. 633252).
  3. Адреса: с. Вихилівка, Ярмолинецький р-н. (База колишньої військової частини).
  4. Заклад розраховано на 32 особи. Кількість посад згідно із затвердженим штатним розписом – 16 штатних одиниць.
  5. Основне завдання центру – повернути алко/наркозалежних людей до життя без алкоголю та наркотиків.

  З метою превентивної роботи серед молоді і підлітків працівниками  центру проводяться акції, семінари, лекторії та круглі столи.

  Реабілітаційна програма центру базується на 30-ти річному досвіді роботи польських реабілітаційних центрів «Монар», з якими підтримується тісний зв’язок. Міністерство у справах сім’ї,  молоді та спорту неодноразово визнавало даний заклад одним із кращих реабілітаційних центрів в Україні. На базі центру у 2002 та 2004 роках проводилися Всеукраїнські семінари-навчання щодо організації та діяльності центрів наркозалежної молоді для начальників управлінь у справах сім’ї та молоді облдержадміністрацій.

  1. Працівниками центру здійснюється психологічна робота з клієнтом, що сприяє реальним змінам у поведінці, шляхом соціальної взаємодії відбувається підготовка людини до повернення в соціум з новими ціннісними орієнтаціями. Ефективність психо-корекційного лікування в центрі становить – 29,9%.

  З метою превентивної роботи серед молоді і підлітків працівниками  центру проводяться акції, семінари, лекторії та круглі столи.

  1. Матеріально-технічна база: на території у 29,0 га розміщено житлові приміщення ( кімнати для проживання), допоміжні приміщення (їдальня, кухня, терапевтична кімната), господарські приміщення (склади, майстерні та хліви).

  Усього в 2021 році включено до програми  33 особи. За 2021 рік успішно завершили курс ресоціалізації 18 осіб, які повернулись у свої сім’ї, та до нормального життя.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*