Інформування про альтернативні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

  14 червня 2017 року фахівцем із соціальної роботи ІІ категорії  Ізяславського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді  Вишняк  Н.Л. на базі Ізяславського районного центру зайнятості, під час семінару для безробітних жінок «Жінка на ринку праці», проведено  захід з метою інформування мешканців Ізяславського району про альтернативні форми сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, зокрема, про створення та функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Учасники заходу були ознайомлені з основними вимогами українського законодавства щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Надана інформація щодо проведення роботи центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з пошуку, підбору та  навчання кандидатів у прийомні батьки. Роз’яснено, яким чином відбувається встановлення контакту з дитиною-сиротою чи дитиною позбавленою батьківського піклування у закладі соціального утримання та влаштування дитини в прийомну сім’ю.

  Учасникам заходу надано друковану продукцію, інформаційні буклети, розроблені Ізяславським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Хмельницьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою інформування мешканців Хмельницької області та Ізяславського району зокрема, про умови створення та функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

  Також, з метою рекламування та поширення інформації про створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу серед мешканців Ізяславського району, в травні-червні 2017 року, в рамках діяльності спеціалізованого формування мобільний консультативний пункт, фахівцем центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводилась робота серед педагогічних колективів Ліщанської, Мислятинської та Ріпківської загальноосвітніх шкіл.

IMG_20170614_113806IMG_20170612_101932 IMG_20170524_101431IMG_20170519_105905 IMG_20170519_105808

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*