Акція «СТОП – насильство!!!

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Домашнє насильство – це загальна проблема, а також одна з найбільш розповсюджених у світі форм порушення прав людини. Домашнє насильство вважається серйозною проблемою в кожній країні, де вивчається це питання. Насильство в сім’ї – одна з найпоширеніших у світі форм порушення прав людини. Насильство й жорстокість в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в ній, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна ще й тим , що від насильства страждають діти.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, проти кожної п’ятої жінки у світі хоч раз у житті було скоєно фізичне або сексуальне насильство. В Україні 68% зазнають систематичних знущань у сім’ї, а щороку помирає 1000 жінок внаслідок насильства. Від психологічного чи фізичного насильства страждає майже 60% дітей у віці від 2 до 14 років. Близько 75% жертв різних видів насильства ні до кого не зверталися за допомогою.

Тому надзвичайно важливим є підвищення рівня інформованості населення з проблемою насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми. В рамках акції «16 днів проти насильства» Ізяславським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено інформаційно-просвітницьку акцію «СТОП – насильство!!!»  на базі Ізяславської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Мета акції – привернення уваги громадськості до проблеми насильства в сім’ї щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, рівних прав чоловіків та жінок, а також збільшення розуміння та обізнаності з проблемою насильства та шляхів її вирішення, сприяння утвердженню ненасильницької ідеології в українському суспільстві.

 В ході акції поширювалась інформаційна та профілактична продукція (листівки, буклети, візитки) з питань профілактики насильства в сім’ї, попередження жорстокого поводження з дітьми, налагодження взаємостосунків у родинному середовищі тощо. Присутні отримали інформацію щодо установ та організацій, куди необхідно звертатися у випадку реальної загрози або вчинення насильства в сім’ї (управління соціального захисту населення Ізяславської райдержадміністрації, служба у справах дітей, Ізяславський РЦСССДМ).

Ніколи не потрібно замикатися  у  собі, і мовчки, на самоті, страждати все життя. Завжди слід пам’ятати, що є небайдужі люди, які будь-якої хвилини готові прийти на допомогу та надати кваліфіковану  і професійну консультацію.

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*