АКЦІЯ „16 днів проти насильства” триває

  29.11.2017 року директором Летичівського СЦСССДМ Смакулою Л.С. та провідним фахівцем із соціальної роботи Шрубковською О.І. проведено бесіду з елементами тренінгу по профілактиці насильства для молодих жінок серед уразливих груп населення. Адже, за статистикою, майже 95 % потерпілих від домашнього насилля – це жінки, а у 75 % випадків страждають діти. Мова йде не лише про явні форми фізичного насилля, але й про інші: психологічне, економічне та сексуальне. Такі знущання в сім’ях не завжди можна побачити. Найчастіше жертви самі це приховують під страхом розправи або почуттям сорому. Тому головним завданням даного заходу – донести присутнім жахливість проблеми та як його вчасно розпізнавати.

насилля тренінг  Під час заходу учасники розглянули питання що таке насильство, його види, як попередити та куди звернутися у випадку насилля в сім’ї.

  Дана тема була досить цікавою для присутніх та викликала жваву дискусію, особливо під час виконання вправи „Міфи про насильство”. Також було проведено анкетування та продемонстровано відеоролик „Я отримала сьогодні квіти…”, який за декілька хвилин розкрив сутність проблеми насилля у сім’ї.

  До роботи також долучився Гурський Я.В. – інспектор ювенальної превенції сектору превенції Летичівського ВП ГУНП в Хмельницькій області старший лейтенант поліції. Він розповів жінкам про алгоритм дій особи, яка стала жертвою насильства.

  Проблема домашнього насильства глобальніша, ніж може здаватися на перший погляд. В рамках акції “16 днів проти насильства” продовжуємо обговорювати проблеми насильства та жорстокості.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*