Акція«16 днів проти насильства»

P71127-140956  У сучасному світі проблема насильства стосовно жінок та домашнє насильство, попри всі досягнення цивілізації, зберігає свою актуальність.

  Так, 25 листопада 2017 року у Теофіпольському районі стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насилля», яка спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь – якої форми насилля.

  У рамках даної акції 27 листопада 2017 року в Новоставецькій ЗОШ фахівцями із соціальної роботи Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено профілактичне заняття з елементами тренінгу на тему: «Агресія як прояв насильства серед підлітків та шляхи їх розв’язання», яким охоплено учнів 8 та 9 класів. Особлива увага під час проведення заходу  приділялась питанням профілактики агресивності підлітків, поняття насильства та його видів, виховання толерантності у ставленні до оточуючих. Дітей поінформовано про правила спілкування у конфліктній ситуації, правила поведінки, виконання яких допомагає не провокувати агресивності у підлітків. За допомогою тренінгових вправ – «Аналіз ситуацій», «Повітряна кулька», «Склади пазли «СТОП НАСИЛЛЮ!» учні висловлювали свою думку як розв’язати конфлікт та контролювати свій гнів. Доречним була притча «Два яблука», в якій йшла мова, що будь – яка образа не лише завдає непоправної шкоди фізичному здоров’ю, але й тягне за собою важкі психічні та соціальні наслідки. Під час проведення заходу було розповсюджено буклети «Зупинимо насильство разом!», «Сім’я без насильства», пам’ятка «Умій володіти собою». Діти отримали корисну інформацію та залишилися задоволенні, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

P71127-140025 P71127-141016

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*