Батьки на час: на Хмельниччині шукають патронатних вихователів Сюжет TV7+

Батьки на час: на Хмельниччині шукають патронатних вихователів. Це – європейська форма виховання дітей, якими тимчасово не можуть опікуватися батьки. Суть її доволі проста – дитину беруть у родину буквально на кілька місяців й займаються нею не як батьки, а як тимчасові вихователі. За це держава обіцяє винагороду. Яку саме і що потрібно зробити, аби стати патронатним вихователем?

Замість інтернату – сім’я. В Україні взялися активно впроваджувати європейську модель виховання дітей. У деяких регіонах патронатні сім’ї уже з’явилися. Хмельниччина ж поки в процесі пошуку кандидатів.

Вимоги до претендентів на посаду патронатного вихователя – досить серйозні. Ценз за віком для жінок – від 35-ти до 60-ти. Обов’язкова умова – наявність власних дорослих дітей.

Головною з вимог до кандидатів є все ж таки бажання та стійка психіка. Патронатна сім’я для дитини і дитина в ній – тимчасові. Чужих дітей виховувати доведеться як власних, та, зрештою, доведеться відпустити. Як це зробити безболісно – кандидатів обов’язково навчатимуть. Безкоштовні курси для патронатних вихователів обіцяє держава. Тих, хто закінчить й отримає звання патронатного вихователя чекає державна винагорода.

Наразі бажаючих опанувати, так би мовити, нову професію на Хмельниччині двоє. У соціальній службі розраховують на те, що патронатних родителів буде більше.

https://www.facebook.com/tv7pluskm/videos/2316813565292922/

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*