Бути поруч та допомогти

nasilstvo-e1544625444866Днями у важкій ситуації опинилась жінка з дитиною, яка постраждала від домашнього насильства. Але у житті немає безвихідних ситуацій – головне вчасно звернутися за підтримкою до відповідних організацій та, що вкрай важливо, мати бажання з ними співпрацювати задля того, щоби подолати свої проблеми.

Наразі маму з дитиною влаштовано до обласного центру соціально-психологічної допомоги. У 2021 таке направлення є першим, у 2020 у заклад було направлено три матері з дітьми.

До відома:

Хмельницький обласний центр соціально-психологічної допомоги надає соціальні послуги особам віком до 35 років, які внаслідок стихійного лиха, збройних конфліктів, домашнього насильства та насильства за ознакою статі, торгівлі людьми або реальної загрози їх вчинення тощо перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

Основним завданням центру є надання комплексу соціальних послуг, зокрема з надання притулку, кризового та екстреного втручання, консультування, особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, що сприятиме якнайшвидшому їх поверненню до нормальних умов життєдіяльності.

Заклад розрахований на 10 ліжко-місць, а також 20 місць денного стаціонару.  У кризових ситуаціях Центр може прихистити терміном до 90-та днів, зокрема це стосується вимушених переселенців та жертв домашнього насильства.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*