Взято участь у батьківських зборах «Поради батькам щодо родинного виховання»

20 квітня 2016 року начальник відділу соціальної роботи Ізяславського РЦСССДМ Потюк Ю.П. взяла участь у батьківських зборах для батьків учнів 6-х класів Ізяславського НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ст. № 5, ім. О.П. Онищука». До уваги батьків було запропоновано виступ на тему «Поради батькам щодо родинного виховання».

«Нащо клад, коли в сім’ї лад», – говорять у народі. І справді, наш настрій, ставлення до людей, самостійне життя дорослих дітей багато в чому визначається тією загальною атмосферою, яка панувала в родині. Тому в ході зустрічі акцент було зроблено на необхідності створення загального сприятливого мікроклімату в родині задля досягнення успіхів у вихованні дітей та проявів необ’ємної материнською та батьківської Любові до діток. Від любові дитина зростає, дорослішає, стає зрілою, вчиться самостійно вирішувати свої проблеми. Любов допомагає жити.

Духовний вплив батьківського дому на формування особистості дитини формується завдяки щирій материнській ласці, небагатослівній любові батька, домашньому теплу, затишку, сімейній злагоді.  Саме родина закладає фундамент особистості дитини, тому вкрай важливо у вихованні враховувати основні заповіді родинного виховання. На батьківських зборах присутнім було запропоновано наступні:

– приймати дитину такою, якою вона є;

– власна поведінка батьків – головний фактор у вихованні дітей;

– не боятися з ласкою ставитися до дітей;

– тримати двері дому відкритими;

– оцінювати вчинок, а не особистість;

– ніколи не карати з примхи та ін.

Також з батьками було розглянуто основні чинники, від яких залежить успіх у вихованні дітей. Приємно, що присутні брали активну участь у батьківських зборах, ділились особистим життєвим досвідом щодо виховання діток.

DSC03487 DSC03484

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*