Вихід із стресових ситуацій. Прості способи порятунку від стресу.

d3YYpWQWaUrJut0I0uhyTw-default-0011.З’ясуйте, що саме вас тривожить. Розкажіть про те, що вас турбує, близькій людині. Це особливий психологічний прийом: проаналізувавши свою про¬блему вголос, ви доберетеся до кореня своїх проблем і знайдете вихід із ситуації.
2. Не видавайте себе за жертву. Коли в черговий раз захочеться розвинути з дріб’яз¬кової проблеми маленьку трагедію, слід знайти людину, якій би жило¬ся набагато гірше, і допомогти їй.
3. Сплануйте свій день. Учені помітили, що для людини, стан якої наближається до стресового, час прискорює свій біг. Тому вона відчу¬ває непомірну завантаженість і нестачу часу. Упоратися з переванта¬женнями елементарно: розпишіть свої дії, розподіливши за ступенем важливості, і виконуйте свій план.
4. Не згущуйте хмари. Люди, схильні до стресових реакцій, будь-яку проблему роздувають до масштабів всесвітньої катастрофи. На¬справді жахливі обставини в нашому житті трапляються нечасто. Тому викиньте з голови надумані проблеми, а також ті, які ви не взмозі вирішити.
5. Навчіться керувати своїми емоціями. Наш мозок викидає гор¬мони стресу на будь-які подразники, що загрожують нашому спокою. При цьому йому зовсім байдуже, реальні вони або вигадані. Вирватися зі стресового кола допоможе найпростіша йогівська вправа. Заплющте очі й подумки перенесіться на берег океану. Підніміть руки вгору і розведіть у сторони, уявляючи, як у них входить енергія. Складіть їх одна на іншу в ділянці пупка (ліва знизу). Цього цілком достатньо, щоб повноцінно відпочити, збагатити мозок киснем і зас-покоїтись.
6. Не забувайте хвалити себе щоразу, коли вам удається впора¬тися із хвилюванням. Наприклад, купіть собі що-небудь у подару¬нок. Причому робити це потрібно не стільки заради себе, скільки за¬ради свого мозку. Ваша сіра речовина теж має потребу в подяці за відмінно виконану роботу.
7. Усміхайтеся, навіть якщо вам не сильно хочеться. Сміх пози¬тивно впливає на імунну систему, активізуючи Т-лімфоцити крові. У відповідь на вашу усмішку організм продукуватиме бажані гормо¬ни радості.
8.Робіть фізичні вправи не менше ЗО хвилин на день. Замість того, щоб відлежуватись у ліжку, бігайте. За твердженням лікарів, найантистресовіші види спорту — біг і спортивне ходіння. По-пер¬ше, активні рухи не дають адреналіну нагромаджуватися, по-дру¬ге, відволікають від негативних думок.
Автор. Фахівець із соціальної роботи Тимчук Анастасія.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*