Виїзд фахівців із соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради

221772641_355499796087947_6858845064828207018_nДнями відбувся виїзд фахівців із соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради спільно із представником відділу «Служба у справах дітей» в сільську місцевість Ізяславської міської територіальної громади. 

Під час виїзду соціальною роботою охоплено 7 сімей в  двох населених пунктах – с.Білогородка,  та с. Білиженці. В 6-х сім’ях проведено обстеження умов проживання та складено оцінку потреб дітей у зв’язку із необхідністю влаштування дітей на цілодобове перебування під час навчання в Ізяславському навчально-реабілітаційному центрі Хмельницької обласної ради та Плужнянській санаторній школі Хмельницької обласної ради.

Надання соціальних послуг проводилось з метою попередження нецільового використання  виплат одиноким матерям та підвищення батьківського потенціалу сімей.  Батькам  надано рекомендації щодо придбання необхідних для дітей продуктів харчування, одягу, взуття, засобів гігієни, постільної білизни та ін. Особливо наголошувалось на необхідності  приведення у  відповідність санітарно-гігієнічних норм проживання сімей. Також з батьками проводилась робота щодо профілактики негативних явищ, зокрема профілактика зловживання алкогольними напоями.

Фахівцями із соціальної роботи надано консультації батькам щодо налагодження взаємостосунків з дітьми та необхідності придбання дитячої літератури та розвиваючих ігор для всебічного розвитку дітей під час літніх канікул.

Особливий акцент у роботі, під час відвідування сімей, зроблено на необхідності  вчасного проходження медичного обстеження дітей до початку нового навчального року та забезпечення дітей необхідним одягом, взуттям, канцтоварами на навчальний період. Роботу в сім’ях проведено із дотриманням вимог карантину.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*