Впровадження наставництва над дитиною

20181009_140439_resized  9 жовтня 2018 року Деражнянського районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді представив у Вовковинецькій школі-інтернат осіб, які  виявили намір стати наставниками для дітей.

  Досить тривалий час тривала підготовка до впровадження наставництва над дитиною. І фахівець центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, і соціальний педагог інтернату пройшли відповідне навчання з питань підбору наставників. Кандидатами у наставника змогли стати особи, які не мали обмежень, передбачених законодавством, та теж пройшли відповідне навчання з проблем соціальної адаптації дітей та їхньої підготовки до самостійного життя, яке був організоване громадською організацією “ОДНА НАДІЯ”.

20181009_135909_resized  Основними завданнями наставництва є: визначення та розвитку здібностей дитини, реалізації її інтересів у професійному самовизначенні; надання дитині доступної інформації про її права та обов’язки; формування у дитини практичних навичок, спрямованих на адаптацію її до самостійного життя, зокрема щодо вирішення побутових питань, розпорядження власним майном та коштами, отримання освітніх, соціальних, медичних, адміністративних та інших послуг; ознайомлення дитини з практиками суспільного спілкування та подолання складних життєвих ситуацій; сприяння становленню дитини як відповідальної, успішної особистості; формування у дитини навичок здорового способу життя.

  Під час зустрічі кандидати у наставники познайомилися із психологом та соціальним педагогом закладу, представили себе дітям, які виявили бажання мати наставника. Далі, відповідно до чинного законодавства, буде відбуватися підбір наставника для дитини.

  Ефективність наставництво в тому, що реальна людина змінює долю однієї дитини в реальному часі.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*