Всесвітній день боротьби зі СНІДом (World AIDS Day)

5  30 листопада 2018 року, з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді спільно із загальноосвітньою школою №2 м. Деражні проведено вуличну акцію та флешмоб “Знати, щоб жити”.

  Всесвітній день боротьби зі СНІДом (World AIDS Day) щорічно відзначається по всьому світу. Цей День став одним з найбільш важливих міжнародних днів, пов’язаних з питаннями охорони здоров’я, і однією з ключових можливостей підвищення інформованості, належного вшанування пам’яті померлих від хвороби та толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей.

  У цей день в усьому світі за участю державних, громадських, медичних організацій відбуваються просвітницькі акції та діагностичні заходи, символом яких з 1991 року є Червона стрічка, вигадана художником Франком Муром.
IMG_20181130_100401  1 грудня вся світова спільнота говорить про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія, про масштаби цієї трагедії і, звичайно ж, про те, як зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ/СНІДу.

  Щороку Міжнародний організаційний комітет обирає тему і девіз Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Глобальна концепція ЮНЕЙДС до 1 грудня цього року – тестування – “Знай свій ВІЛ статус”. Весь світ говорить про те, що саме це – ключ до зупинення епідемії.

  Сьогодні в Україні більш як половину нових випадків ВІЛ виявляють на 3-й чи 4-й клінічних стадіях. Це відбувається через незнання. Тому, головною ідеєю цьогорічної акції є донести до кожного меседж: знати свій статус – це дбайливе відношення до свого здоров’я, це доросла та зважена поведінка. Гасло цьогорічної акції: «Не будь дитиною, пройди тест на ВІЛ!».

  В ході акції на центральних вулицях міста розповсюджувалися червоні стрічки та інформаційні буклети з питань поширення ВІЛ та тестування з метою його вчасного виявлення. Але в наш час навіть ВІЛ-інфекція не вирок. За умови раннього виявлення хвороби і отримання своєчасної терапії, людина може жити повноцінно впродовж багатьох років.

IMG_20181130_100134 20181130_105953 3 4 1 2

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*