Вчимося бути наставниками

  Відтепер українці зможуть допомагати вихованцям інтернатів адаптуватись до самостійного життя, не оформлюючи опікунства і не укладаючи інших правових відносин. 

  Постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.2017 №465 «Деякі питання здійснення наставництва над дитиною» запроваджено наставництво над дитиною, яка проживає в інтернатному закладі, як добровільну діяльність з надання їй індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя.

  Мета наставництва – підготувати дитину, позбавлену батьківської опіки, до самостійного життя. Адже діти в інтернатах не вміють готувати їжу, робити покупки, захищати свої права тощо. Допомогти їм у цьому може наставник, який має стати для дитини другом.

  Стати наставником означає бути турботливим дорослим, другом, готовим присвятити дитині з інтернату свій час, знання і досвід. Наставник повинен мати бажання допомагати іншим, слухати, бути терпеливим і, звісно, любити дітей.

  Якщо Ви маєте бажання та можливість  стати другом дитині, яка позбавлена батьківського піклування, бути її наставником – Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, запрошує Вас прийняти участь у навчанні для наставників, яке проводить громадська організація «Нова надія».

  За більш детальною інформацію звертайтеся за адресою: вул. Шевченка, буд. 26 (ІІІ поверх), тел. 91429, Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*