Відбувся тематично короткостроковий семінар на тему: «Місце послуги раннього втручання у державній системі надання послуг для дітей з інвалідністю або ризиком отримання інвалідності»

56326512_426680828090912_8139516634319552512_n  З 1 по 2 квітня 2019 року на базі Центру підвищення кваліфікації працівників сфери управління Міністерства соціальної політики України, фахівець із соціальної роботи Хмельницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Дідух Людмила Георгіївна пройшла курс підвищення кваліфікації за темою тематичного короткострокового семінару «Місце послуги раннього втручання у державній системі надання послуг для дітей з інвалідністю або ризиком отримання інвалідності».

  Оксаною Кривоногою, завідуючою відділенням Раннього втручання при Комунальному некомерційному підприємстві «Одеський обласний медичний центр психічного здоров’я» було ознайомлено присутніх з досвідом реалізації послуги раннього втручання в Одеській області.

  Олена Скрипко, Національний координатор програми «Батьки за раннє втручання» у своєму виступі наголосила на значенні та ролі батьків у наданні послуги раннього втручання дітям з інвалідністю.

  Експерти проекту Twinning із французької сторони представили учасникам заходу модель надання послуги раннього втручання в пілотних регіонах та французький досвід щодо оцінки якості надання послуги раннього втручання. Також Женевєва Семпере-Бріан та Марі-Бернадет Естерні-Коджіа у своїх виступах наголосили на важливості координації дій в реалізації / наданні послуги раннього втручання та при ранньому виявленні поршень у розвитку дитини, демонструючи досвід Франції.55912443_427180024707659_3105209531932606464_n

  Під час семінару учасниками було підведенно узагальнюючі підсумки щодо важливості та ролі раннього втручання, обговорено можливі наступні кроки щодо об’єднання зусиль задля поліпшення якості життя дітей з інвалідністю і їхніх сімей.

  На завершення короткострокового семінару учасники отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації.

  Враховуючи те, що Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працюють із сім’ями, які потрапили в складні життєві обставини необхідно звертати увагу спеціалістів центрів та батьків на фізичний та психічні особливості дітей, особливо в ранньому періоді розвитку.

  У разі виникнення підозри щодо порушень розвитку дитини необхідно звернутись до вузьких спеціалістів (психологів, логопедів, педіатрів).

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*