Відбулася зустріч за круглим столом для представників поліції та соціальних служб міста на тему “Актуальні питання захисту прав дитини з точки зору суб’єктів соціальної взаємодії в контексті протидії насильства в сім’ї”

  12 грудня 2017 року Хмельницький міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував зустріч за круглим столом для представників поліції та соціальних служб міста на тему “Актуальні питання захисту прав дитини з точки зору суб’єктів соціальної взаємодії в контексті протидії насильства в сім’ї”. Метою заходу було обговорення шляхів взаємодії між суб’єктами, які надають послуги у питаннях попередження насильства в сім’ї та притягнення винних осіб до відповідальності, інформування громадськості про форми прояву насильства та механізми юридичного захисту постраждалих від насильства в сім’ї.

к с насилля 2  В роботі круглого столу під головуванням директора Центру Любецької М.М. взяли участь передставники Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (юрисконсульт, практичний психолог, фахівці із соціальної роботи). Виконуюча обов’язки начальника управління молоді та спорту Хмельницької міської ради ознайомила присутніх з станом виконання функції координації діяльності Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо протидії насильству в сім’ї та захисту прав дитини. Інспектори з ювенальної превенції ПЗХВП ГУНП в Хмельницькій області Рожнятовський С.П. та Ковальська Н.М. висвітлили роль ювенальної превенції у попередженні насильства в сім’ї відносно дітей.

к с насилля  Було обговорено практичні моменти застосування норм постанов Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2013 року № 895 „Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах” та № 896 „Про затвердження Порядку виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких сімей (осіб)”. Головний спеціаліст служби у справах дітей Баланюк Д.В. озвучив функції служби у справах дітей у запобіганні та протидії жорстокому поводженню з дітьми, подав пропозиції щодо ефективної взаємодії служби та поліції.

За інформацією Хмельницького міського Центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*