ВІЛ/СНІД – ЖИТТЯ ЦЕ НЕ ГРА

  У рамках роботи Мобільного консультаційного пункту Летичівський селищним центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 28 вересня 2017 року здійснено виїзд у Летичівський НВК №3. Фахівцями центру О. Шрубковською та  А. Ніцевичем проведено захід серед учнів старших класів на тему: «ВІЛ/СНІД – життя це не гра». Мета заходу: інформувати молодь шкільного віку про ВІЛ/СНІД, шляхи передачі інфекції, формувати толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей та як себе вберегти від хвороби. Із школярами було проведено бесіду та продемонстровано відеоролик на дану тематику.

Exif_JPEG_420  На сьогодні ВІЛ-інфекція поширена по країнах усіх континентів у тому числі і в Україні розвивається епідемія ВІЛ/СНІДу. В країні зареєстровано понад 170 тис. ВІЛ-інфікованих, але за підрахунками експертів про свій ВІЛ-статус знає лише третина інфікованих: загальна кількість людей, які живуть з ВІЛ в Україні, сягає 377 600. Сьогодні лікування, на жаль, не може привести до одужання, проте воно може повернути до нормального ритму життя, оскільки лікування попереджує розмноження вірусу та розвиток хвороби.
  Різні методи лікування СНІДу мають побічні ефекти. Щоб лікування було ефективним протипоказано вживати алкоголь, наркотики та палити. Необхідно регулярно відвідувати лікаря.

Exif_JPEG_420  Слід пам’ятати, ВІЛ-інфекція – не вирок. У жодному разі ВІЛ не може стати перешкодою при прийомі на роботу або стати причиною припинення трудової діяльності. ВІЛ-позитивна людина не зобов’язана ставити до відома роботодавця про свій статус.
  ВІЛ може торкнутися кожного, тому важливо надавати ВІЛ-інфікованим психологічну підтримку. ВІЛ-позитивна людина має право: вести особисте життя, мати друзів, одержувати інформацію і освіту.

  Людина має право жити!

 

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*