В області триває робота з перевірки дотримання умов надання соціальних послуг в приватних установах

144202328_3664658123655175_6811979836710942370_o (1)Відповідно до доручення Офісу Президента в області триває робота з перевірки дотримання умов надання соціальних послуг в приватних установах з тимчасовим чи постійним проживанням громадян похилого віку, осіб з інвалідністю та інших категорій соціально незахищених осіб. Сьогодні заступник голови облдержадміністрації   Володимир Юр’єв провів засідання відповідної робочої групи, створеною при ОДА. В роботі взяли участь представники Департаменту соціального захисту ОДА, обласного центру соціальних служб, ГУ ДСНС, ГУНП, управління Держпраці та ГУ Держпродспоживслужби в області.

Члени робочої групи поінформували про перші результати роботи щодо виявлення таких закладів на території області. Наразі до переліку увійшли 13 закладів недержавної форми власності, що надають соціальні послуги. Серед них є і заклади, де мешкають люди похилого віку, з інвалідністю, заклади, що допомагають громадянам, які звільнилися з місць позбавлення волі або перебувають в складних життєвих обставинах, заклади, що допомагають людям із алко- чи наркозалежністю.143506603_3664658143655173_8321078886055593113_o

Як зауважив Володимир Юр’єв, роботу з формування переліку закладів потрібно завершити вже в найближчі дні. До цієї роботи в межах повноважень мають долучитися представники органів місцевого самоврядування, органів Національної поліції та ДСНС.

“Мають бути створені спільні групи за участі фахівців профільних органів, аби провести методичну роботу з оцінки стану безпеки в закладі. Найголовніше завдання зараз – сформувати максимально повний перелік приватних закладів, що надають соціальні послуги, та впевнитися, що їх мешканцям не загрожує небезпека, “- наголосив Володимир Юр’єв.

У разі виявлення порушень та недоліків власник має отримати відповідний припис та час на їх усунення, додав заступник голови, а у разі невиконання будуть вживатися заходи, аби припинити таку діяльність. Він також наголосив, що метою роботи є не закрити заклад, а дати дорожню карту, яка допоможе власнику створити безпечні та комфортні умови перебування мешканцям закладу.

За матеріалами Хмельницької ОДА

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*