В рамках проведення акції «16 днів проти насильства» Життя без насильства!

Інформацію і фото надано КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради

зображення_viber_2023-11-30_14-22-07-22930 листопада 2023 року для 5-8 класів Ізяславської гімназії № 4 імені Василя Кобернюка Ізяславської міської ради проведено тренінгове заняття на тему «Життя без насильства!». Участь у заході взяли провідний фахівець КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк, фахівець із соціальної роботи ГО «Центр реабілітації та відновлення» Євгенія Ткачук, головний спеціаліст відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради Олена Ящук.

Юлія Потюк ознайомила учнів із поняттям «насильство», його видами: психологічним, фізичним, економічним та сексуальним. Повідомлено, що насильство може чинитися як дорослими щодо дітей, так і самими дітьми відносно одне одного. Під час вправи «Міф чи реальність» діти змогли прослухати  основні факти про насильство та закріпити знання про установи, де можна отримати допомогу у випадку вчинення насильства.

Євгенія Ткачук  навела приклади того, яким чином через інтернет-ресурси можна зазнати психологічного насильства, адже, окрім користі, гаджети можуть принести й небезпеку дітям. Євгенія Ткачук детально пояснила визначення понять «секстінг», «кібербулінг», «кібергрумінг», які на сьогоднішній день набувають все більшого поширення в молодіжному середовищі.

Олена Ящук розповіла дітям про відповідальність за вчинення насильства, адже за вчинення неправомірних дій обов’язково настає відповідальність. До досягнення повноліття відповідальність за дітей несуть батьки, у тому числі оплачують штрафи. Олена Ящук закликала дітей не замовчувати випадки насильства, які вчиняються по відношенню до них, обов’язково звертатися до батьків та вчителів.

Також діти отримали інформаційно-просвітницькі матеріали про діяльність «гарячих ліній» з питань протидії домашньому насильству, порад щодо дій у випадку вчинення насильства.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*