В Ізяславському районі стартувала щорічна акція «16 днів проти насильства»

зображення_viber_2019-11-26_13-11-17 (1)  Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

  Ціллю глобальної кампанії 2019 року для України є привернення уваги суспільства до проблеми, спонукати обговорення та поширювати досвід про те, що може зробити кожна людина й організація для припинення та попередження домашнього насильства, насильства за ознакою статі.

  В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Ізяславському районі 26 листопада 2019 року центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості проведено семінар з протидії насильству в сім’ї. Домашнє насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Подібні дії з боку насильника призводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох осіб, членів цієї родини. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки, діти та люди похилого віку.

  Під час заходу безробітних, які перебувають на обліку Ізяславської  районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості, проінформовано про види домашнього насильства,  ознайомлено з алгоритмом дій у разі потрапляння у ситуацію ризику та надано інформацію про організації, заклади, контактні телефони «гарячих ліній¸ які надають допомогу жертвам домашнього насильства. Усім учасникам  семінару  було роздано буклети та інформаційні листівки з даної тематики.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*