Готовність молоді до сімейного життя

14 квітня 2016 року в Шепетівському медичному училищі за участі Шепетівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено інформаційно-просвітницький захід на тему: «Готовність молоді до сімейного життя». 

На заході були висвітлені основні аспекти готовності до шлюбу, а саме: фізіологічний – репродуктивне здоров’я молоді, фактори впливу та ризики; психологічний – розуміння молоддю ролі сім’ї і шлюбу в сучасному суспільстві, установки, орієнтації на вступ у шлюб та соціальний –спроможність виконувати соціальні ролі й обов’язки,усвідомлення відповідальності молоді у шлюбно-сімейних стосунках, а також щодо батьківства.

Також в межах підготовки до проведення заходу було здійснено опитування серед студентів методом анкетування на теми «Репродуктивне здоров’я молоді», «Аналіз сімейних цінностей студентів». Переважна більшість респондентів визнає цінність сім’ї, сімейного способу життя, відповідально ставиться до створення власної родини.

На завершення студентам було запропоновано зробити колаж «Щаслива сім’я», на якому вони зобразили передумови створення міцної родини – це досягнення в сім’ї душевного комфорту, взаємин любові та поваги, народження та виховання дітей.

Сім’я відіграє величезну роль в житті окремої особистості і суспільства в цілому. Нажаль, сучасний етап розвитку українського суспільства характеризується великою кількістю розлучень особливо серед молодих пар, спричинених кризою інституту сім’ї. У зв’язку з цим, досить актуальною постає проблема готовності молоді до шлюбу та сімейного життя.

IMG_9419 IMG_9372 IMG_9374 IMG_9404

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*