Дитина з нами – змін не боїмося

20221202_102506  Сьогодні, 02.12.2022, у Хмельницькому обласному центрі соціальних служб відбулося чергове навчання для кандидатів у прийомні батьки, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників.

  Координатори заходу заступник директора центру Наталія Мельник та начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів Наталія Гонта з присутніми говорили  на тему «Підготовка до змін в особистому  та сімейному житті».

  Насамперед Наталія Мельник звернула увагу на те, яким чином  допомогти дитині звикнути до нового сімейного життя, на емоції дорослих і дітей, очікування чад від нового середовища…  Адже причин вилучення дітей із біологічних сімей чимало.

  Обговоривши причини створення сім’ї, претенденти  у батьки презентували свої власноруч зображені «Герби нашої родини». Завданням яких було зазначити девіз, хобі, чим пишається родини тощо.

  Наталія Валентинівна та Наталія Володимирівна провели ситуативну гру «Пересувач» з потенційними батьками. Вони мали умовно переміщатися на конкретний час з одного місця в інше. Метою цього завдання  було виявити емоції дорослих, співставивши їх з можливими почуттями дітей, які потрапляють у прийомні сім’ї. Наталія Гонта зазначає, що діти переживають теж саме внутрішнє переміщення, яке починається з пологового будинку…

  Важливим питанням для обговорення стали традиції і звички. Як виявилось, говорить Наталія Мельник, аби мати благополуччя в родині інколи варто від чогось відмовитись або змінити на благо. А допомогти у цьому допоможе «Екокарта». Для аналізу на ній варто зобразити усиновителям побут навколо і осіб, які поруч.

  На завершення навчання присутні зробили висновок для себе.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*