Життя дітей України – ось найбільший біль та найбільший клопіт

20220325_140610Порятунок майбутнього нашої держави – її дітей, має бути на сьогодні турботою кожного українця.  За інформацією Міністра оборони України за перших чотири тижні війни  вбито 144 та поранено  220 дітей.  

В повсякденному клопоті за дітей України під час військових дій виникає питання  що можливо зробити і як наші українські діти і ми всі житимемо після війни.  

Хмельницьким обласним центром соціальних служб було прийнято рішення про проведення навчання для потенційних опікунів/піклувальників, усиновителів, патронатних вихователів участь в яких беруть 30 осіб.

Навчання проводять регіональні тренери  Хмельницького  обласного центру соціальних служб, заступник директора Наталія Мельник та соціальний менеджер Тетяна Яцух.20220325_140219

Дані навчання сприяють підготовці кандидатів, активізації досвіду, почуттів, набуттю навичок, якими мають володіти потенційні батьки, які бажають всиновити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Особливістю навчання є те, що майбутні батьки отримають теоретичну інформацію (під час навчання учасників будуть ознайомлені з особливостями сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, стилями виховання, віковими особливостями розвитку дітей, етапами адаптації дитини в сім’ї, роботою з травмами та втратами дітей та ін.).

20220325_140557Навчання проходять за  програмою де передбачено розгляд наступних тем: Знайомство; Підготовка до змін в особистому та сімейному житті; Подолання у дитини почуття втрати; Повноцінний розвиток дитини та причини його затримки; Задоволення потреб дитини та формування її прив’язаностей; Зміст та методи сімейного виховання; Посилення сімейних зв’язків; Планування стабільності життя дитини та сім’ї; Робота в команді; Усвідомлений вибір.

Після проходження обов’язкового безкоштовного курсу навчання всім батькам видається довідка з рекомендаціями, яка засвідчує проходження цього курсу і посвідчує їхню готовність стати усиновлювачами. В довідці вказується кількість дітей, їх стать та вік, рекомендації щодо можливості усиновлення.

Більш детальну інформацію щодо сімейних форм виховання можна отримати у Хмельницькому обласному центрі соціальних служб за адресою: м.Хмельницький, Львівське шосе 10/1 або за телефоном 0382765558

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*